Hungchester: hírek magyar és angol nyelven

Hungchester: hírek magyar és angol nyelven

A Nemzeti Filharmonikus zenekar sokszínű zenei utazást kínál a hallgatóinak

2024. április 27. - Hungchester

A Nemzeti Filharmonikus zenekar sokszínű zenei utazást kínál a hallgatóinak

 

Budapesten a MÜPÁ-ban ismertette  Herboly Domonkos a Nemzeti Filharmonikusok Zenekar főigazgatója az évad programjait2024 április 26-án


Herboly Domonkos programot ismertet

A Nemzeti Filharmonikusok 2024/2025-ös évada lenyűgözően gazdag és sokszínű zenei utazást kínál a hallgatóknak. A koncertek repertoárja széles skálát ölel fel, átölelve a nagy oratorikus műveket, a szimfonikus zenei remekműveket, az operák grandiózus előadásait, a kórusművek felemelő hangversenyeit és a kamarazene intimebb élményeit is.

A bérletek tervezése során a zenekar és a kórus figyelemmel fordul mindenféle zenei ízlésre és érdeklődési körre, tematikus bérleteik pedig segítenek az érdeklődőknek azonosítani és kiválasztani az adott koncertsorozatokat a számukra legérdekesebb tartalom alapján.

Az opera különleges helyet foglal el az évadban, ahol a ritkaságok és a közönség kedvencei egyaránt bemutatásra kerülnek, nemzetközi sztárokkal kiegészítve, akik hozzátesznek az előadások hangulatához és színvonalához.

A magyar zeneszerzők művei szintén kiemelt figyelmet kapnak az évadban, lehetővé téve a hallgatók számára, hogy mélyebben belemerüljenek a hazai zenei kincsekbe, és megismerjék a legújabb kompozíciókat és zeneszerzői tehetségeket.

A Nemzeti Filharmonikusok külföldi vendégszereplései és koncertjei hozzájárulnak a magyar zene és zenészek nemzetközi elismertségéhez, és lehetőséget teremtenek arra, hogy a világ különböző részein élő közönség is megismerje és élvezze a magyar zenei kultúrát.

Az évad célja a zene szépségének és sokszínűségének bemutatása, valamint a hallgatók széleskörű kulturális élményeinek gazdagítása. A különleges és változatos koncertek által a közönség egy különleges utazásra indulhat a zene világában, ahol felfedezheti és élvezheti a kifinomult művészet szépségeit és gazdagságát.

A bejegyzés trackback címe:

https://hungchester.blog.hu/api/trackback/id/tr9218391627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása