Hungchester: hírek magyar és angol nyelven

Hungchester: hírek magyar és angol nyelven

A 45. FIDE Sakkolimpiáról jelentem

2024. szeptember 23. - Hungchester

A 45. FIDE Sakkolimpiáról jelentem

A 45. FIDE Sakkolimpia 2024. szeptember 10. és 23. között került megrendezésre Budapesten, Magyarországon. Az eseményen rekordot döntő 193 csapat vett részt a nyílt kategóriában és 181 csapat a női kategóriába. Az olimpián a világ legjobb sakkozói mérték össze tudásukat, hogy eldöntsék, melyik nemzet a legjobb a sakktáblán.

 

Magyar Férfiak Szereplése

A magyar férfi csapat kiemelkedően szerepelt az olimpián, és végül a 11. helyen zárták a versenyt 15 ponttal. A csapat egyik legkiemelkedőbb játékosa, Rapport Richárd,  volt. A magyar csapat több szoros mérkőzést is megnyert, és végül az élmezőnyben végzett.

 

Magyar Nők Szereplése

A magyar női csapat is erős teljesítményt nyújtott, és a 14. helyen végeztek 14 ponttal Az egyik legnagyobb kihívást az üzbég csapat elleni mérkőzés jelentette, ahol a magyar csapat 2,5-1,5 arányban vereséget szenvedett -. Ennek ellenére a magyar nők is számos győzelmet arattak, és tiszteletre méltó helyezést értek el.

 

Az Első Három Férfi Csapat

1. India - 19

2. Egyesült Államok - 15 pont

3. Üzbegisztán - 15 pont

Az Első Három Női Csapat

1. India - 18 pont

2. Kazahsztán - 16 pont

3. Egyesült Államok - 15 pont

Összességében a 45. FIDE Sakkolimpia izgalmas és emlékezetes esemény volt, amelyen a magyar férfi és női csapatok is bizonyították tehetségüket és kitartásukat a nemzetközi mezőnyben.

A bejegyzés trackback címe:

https://hungchester.blog.hu/api/trackback/id/tr1518497894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása