Hungchester: hírek magyar és angol nyelven

Hungchester: hírek magyar és angol nyelven

A Turisztikai és Vendéglátóipari Munkaadók Országos Szövetségének vezetői voltak a Turisztikai és Gasztronómiai Szakosztály vendégei

2023. október 29. - Hungchester

A MUOSZ egyik legrégebben az 1950-es évek óta működő igen aktív Turisztikai és
Gasztronómiai szakosztálya tartott rendezvényt 2023 október 18-án délelőtt .a rendezvény
moderátora dr Elek Lenke a MUOSZ elnökségi tagja a szakosztály elnöke. volt. Mintegy két
tucat újságíró volt jelen.

muosz_szekhaz_google.jpg

MÚOSZ székház, Budapest


Gál Pál Zoltán, a Turisztikai és Vendéglátóipari Munkaadók Országos Szövetségének elnöke
és Böröcz Lajos, a szövetség főtitkára többek között elmondta,hogy a Covid idején több száz
vendéglátóhely bezárt, közben pedig a fizetőképes kereslet a rekord méretű infláció miatt
meggyérült. Ugyanakkor azokba az üzletekbe, amelyek megmaradtak, lasszóval fogják a jó
séfeket és pincéreket. Ami nem könnyű, hiszen a járvány miatt sokan más szakmára váltottak,
a fiatalok jelentős része külföldön vállalt munkát.
Hangsúlyozták hogy a képzettség nagyon fontos, jóllehet, a diplomát főleg a szállodák és a
rangos éttermek vezetői posztján várják el. Ott nincs is munkaerőhiány, de a kulcsszerepet és
„hétköznapi” feladatokat ellátó pincérek, kézilányok körében igen, márpedig rajtuk is sok
múlik. Szóba került,hogy a szerviz díj nem azonos a borravalóval
Ezután Dr. Németh Csaba, a ToTu kutatás-fejlesztési igazgatója mutatta be újdonságaikat. A
laktózérzékenyeknek áldás az új technológia, amelyet sikerre vitt a ToTu. A magyar
kisvállalkozás a „tejtermékek” széles választékát nyújtja – tojásfehérjéből. Készülhet belőle
rögös túró, tejszínes krémsajtra emlékeztető finom kence, epres joghurtnak tűnő nass, vagy
kávés reggeli ital.
Majd a Kavali képviselője, dr. Pomozi István üzletfejlesztési igazgató beszélt sokoldalúan
használható szárított gyümölcseikről. A biofilizálás lényege, hogy egy speciális eljárással
kivonják a vizet a gyümölcsből, amit aztán nagyon sokáig lehet felhasználni. A víz
kivonásával, hozzáadott cukor és más adalékanyagok nélkül, ezerféle célra, például joghurtba
keverve reggelre, vagy sütemények érdekesebbé tételére igen kedvelt az effajta
gyümölcskészítmény. Érdekességként elmondhatom, hogy a közelmúltban lezajlott OMÉK-en
a Székely pavilonban találkozhatunk ezzel az eljárással készült termékkel.

Szarvas István

Forrás: MUOSZ honlap

A bejegyzés trackback címe:

https://hungchester.blog.hu/api/trackback/id/tr8318245679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása