Hungchester: hírek magyar és angol nyelven

Hungchester: hírek magyar és angol nyelven

Ernyei Béla hölgyválaszai

2024. március 15. - Hungchester

Ernyei Béla hölgyválaszai

Ernyei Béla második könyve a Hölgyválaszaim címet viseli (az első könyve, az Álmok veszélyes dolgok közel százötvenezer példányban kelt el). A három és fél évig ment Hölgyválasz műsor interjúi alapján írta a szerző a könyvet. A budapesti Articsóka étteremben tartott sajtóbemutató után  2003 április 15-én a híres színész, Casanova, a nők bálványa készséggel beszélgetett velem.

 Mi a titkod, hogy úgy tudsz kérdezni egy nőtől, hogy meghatódjon?

Nem hiszem, hogy úgy kérdezek, hogy meghatódjanak. Itt egyszerűen arról van szó, hogy csak őszintének kell lenni, és megkérdezni azt, ami az én saját gondolatom. Nincs másfajta gondolat a tévéműsorban és a fejemben. Azokat kérdezem meg tőlük, amik engem érdekelnének róluk, személy szerint.

Egy szép nőtől ugyanazt kérdezed, mint egy kevésbé szép nőtől?

Természetesen, mert ez a tévéműsor nem arról szólt, hogy ki hogy néz ki. Láthattad, itt volt szép és nem szép nő is a könyvbemutatón, és a könyvben még inkább van, egyszerűen a Nő maga nem a szépségen múlik. Nem azért kérdez meg az ember valakit, mert szép vagy csúnya, hanem mert olyan érdekes személyiségnek tartom, hogy fölkérem, jöjjön el és beszélgessen egy témáról velem.

 Mit tanácsolsz, ha az ember már a hatodik X felé jár, akkor kell-e változtatnia az eddigi stílusán, vagy pedig mi az, amit máshogyan kell csinálnia, hogy eljusson a női szívekhez?

Nem, az nagyon nagy baj lenne, ha változtatni kéne magunkon. Hogyha minket, úgy ahogy vagyunk, nem fogadnak el, akkor semmilyenfajta mesterséges változtatás nem hiszem, hogy hozhat valamilyen sikert.

Azt mondtad, úgy érzed, hogy kultúra és egyéb tekintetben Ausztria sokkal előrébb van, mint Magyarország. Mások például az osztrák, a német férfiak. Udvariasabbak, kedvesebbek a hölgyekkel, mint a magyarok. Ezen véleményed szerint változtatni kell-e neked, nekünk, férfiaknak?

Itt egyszerűen arról van szó, hogy nem az a kérdés, hogy ki a hevesebb szerető, hanem arról van szó, hogy a mai magyar élet nem arról híres, hogy sok időnk van elgondolkozni a férfinő kapcsolaton. Rettentő keményen kell küzdeni azokért az alapjavakért, ami egy osztráknak, egy németnek, egy franciának, egy hollandnak, egy amerikainak, tehát az egész nyugati világnak megvan. Ez alfája és ómegája a nő és férfi kapcsolatnak is. Ha már meglenne az a fajta polgári Magyarország, amit most annyira elcsépeltek, ha a polgárság létezne, akkor tudna egy férfi foglalkozni azzal, hogy hogyan tud egy nőt boldoggá tenni. És nem azon kéne törnie a fejét, hogy hogyan tudja lecserélni a kocsiját, vagy hogyan tud új lakást venni. Akkor sokkal könnyebb lenne mindenkinek az élete: férfiaknak, nőknek egyaránt.

Hetedhéthatár 2003. április 18.

A bejegyzés trackback címe:

https://hungchester.blog.hu/api/trackback/id/tr618355139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása