Hungchester: hírek magyar és angol nyelven

Hungchester: hírek magyar és angol nyelven

Kovács Mária: Amerikában sokat írnak az újságok a lelki problémákról

2024. július 09. - Hungchester

Kovács Mária: Amerikában  sokat írnak az újságok a lelki problémákról

Az Magyar Gyermek-neurológiai, Idegsebészeti, Gyermek és Ifjúságpszichiátriai Társaság szervezésében megvalósuló ESCAP rendezvényre 58 országból érkezett a több mint ezer résztvevő .A nyitóelőadást  2009 augusztus 22-én a Budapesti Kongresszusi Központban a jelenleg élő egyik legnevesebb pszichiáter, Sir Michael Rutter tartotta, aki a gyermek és serdülőkori pszichiátriai ellátás jövőjét, lehetséges fejlődési irányait foglalta össze. Vele kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy szakmai teljesítménye elismerésért  mint ahogy az a nevéből is látható lovaggá ütötte őt az angol királynő, márpedig ez a pszichiátria történetében utoljára Sir Sigmund Freud-dal fordult elő. a Kongresszus befejező napján  augusztus 26-án a világhírű gyermek pszichiáter Kovács Mária professzor asszonnyal beszélgettünk

Kovács Mária és a szerző

 

Professzor Asszony! Miben különbözik a gyermekpszichiátria a felnőttől? ?

A különbség elsősorban abban van, hogy a betegségre más reakciókkal felelnek a paciensek, tehát más az elhárítás. Mivel a felnőttek jóval több tapasztalattal rendelkeznek, így a gyógyításuk is eltér.

A XX. századból kiket emelne ki, akik a gyermekpszichiátriával foglalkoztak?

Sigmund Freud lányát, Annát, akinek nevéhez fűződnek az elhárító mechanizmusok.

A gazdasági válság hatása érződik-e Amerikában a gyermekgyógyászat területén, igaz-e hogy ott is kevesebb pénzt fordítanak rá?

Válaszom határozottan nem. Tudom, hogy itt csökkentek a kórházi ágyak, kevesebb a gyermekpszichiáter, sőt sok magyar Svédországba ment és megy dolgozni.

Miben lát különbséget az amerikai és magyar pszichiátria között Ön, aki mindkettőt jól ismeri?

Amerikában nyitottabbak az emberek bátran beszélnek, és sokat írnak az újságok a lelki problémákról.

Milyennek tartja a budapesti konferencia szervezettségét?

Állandóan járom a világot, és bátran kijelenthetem, hogy a budapesti szervezés világszínvonalú.

A bejegyzés trackback címe:

https://hungchester.blog.hu/api/trackback/id/tr5818443669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása