Hungchester: hírek magyar és angol nyelven

Hungchester: hírek magyar és angol nyelven

Horváth Viktória: Nekünk minden vendég egyformán kedves

2024. augusztus 06. - Hungchester

Horváth Viktória: Nekünk minden vendég egyformán kedves

 

Kehidakustány nagyközség Zala megye szívében. A Zala folyó völgyében fekszik, területe 20 négyzetkilométer, lakosainak száma 1100 fő. A Zalai Dombság festői, nyugodt környezete, kellemes klímája, a Balatonhoz, a Hévízi-tóhoz és a horvát, a szlovén, illetve az osztrák határátkelőkhöz való közelsége és elsősorban a föld mélyéről érkező 43 C fokos termálvize olyan adottság, amely kiaknázásával az Európai Unió kedvelt üdülőparadicsoma lehet néhány éven belül. Örömmel tettünk eleget a Kehida Termál Gyógy- Élmény fürdő igazgatójának  Horvát Viktória meghívásának, hogy a szállodát, az élményfürdőt és az éttermet látogassuk meg. A második nap  2003 február 18-án a Deák étteremben „munkaebéd” alatt Horváth Viktóriával, meghívónkkal beszélgettünk.

 

 

 

Horváth Viktória

Igazgatónő!

Sz.I Tegnap délben és este végiglátogattuk az összes medencét, délelőtt nagy volt a tömeg, főleg családosok voltak, de estefelé már csökkent a zsúfoltság és minden medence üzemelt. Nagyon kellemes volt. Jól látom, hogy a délelőtt a családosoké, a délután pedig azoké, akik a kényelmet szeretik?

Nekünk minden vendég egyformán kedves, akár családos, akár egyedül jön, mindegy, hogy külföldi vagy belföldi. Szeretnénk, ha jól érezné magát és újra visszajönne. Két évvel ezelőtt jártunk itt, akkor még csak egy kis fürdő volt, és csak beszéltek a beruházásról.

Mikor kezdődött az építkezés?

HV. 2000 decemberében kezdődött el a fejlesztés. A teljes beruházás az alábbiakat foglalja magában: élményfürdő, éttermek, természetgyógyászat, apartman házak, szálloda (kisbabás apartmanokkal), konferenciaterem, kávézó, borospince, játszóház, szaunák, szépségápolás, fizikoterápia, reumatológus szakorvos, illetve masszőr várja majd az idelátogatókat.

Sz.I. Beavatna, hogy milyen ütemben zajlik a fejlesztés?  

H.V .Örömmel. Elsőként 2001 augusztusában egy étterem - ahol most ebédelünk -, kávézó és egy 32 ágyas légkondicionált szálloda került átadásra. Remélem, megfelelő volt a szobájuk. 2002. október végén már fedett élményfürdő, szauna-komplexum és gyógyászati szolgáltatások várták a vendégeinket.

Sz.I Ezeket kipróbáltuk a gyógyászati szolgáltatások kivételével. Kérem, mutassa be olvasóinknak! H.V.Fürdőkomplexumunkban 2400 négyzetméter vízfelület, fedett és szabadtéri élményfürdővel, hullámfürdővel, gyermekpancsolókkal, pezsgőszigettel, szauna oázissal csábítja a fürdőzés szerelmeseit. Három emeleten átriumos mediterrán belső ad otthont az országban egyedülálló, közel száz méter hosszú csőcsúszdának, mely hang- és fényeffektusokkal ejt bámulatba. Van fürdőnkben finn szauna, aroma- és zeneterápiás kabin, gőzfürdő, fodrászat, kozmetika, pedikűr és manikűr. Néhány szót a gyógyászati szolgáltatásainkról. A Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő gyógyászata a kalcium-magnézium, hidrogén-karbonátos víz hatásán alapszik. A radont nem tartalmazó minősített kénes gyógyvíz kiválóan alkalmas a mozgásszervi, idegrendszeri, nőgyógyászati problémák kezelésére. A fürdő 2003 tavaszától súlyfürdővel és gyógyászati részleggel áll a gyógyulni vágyók rendelkezésére. Következzen a gasztronómia! Az étterem, ahol most ebédelünk, a település nagy egyénisége, az első független magyar kormány igazságügy minisztere, Deák Ferenc nevét viseli. A haza bölcse nagy ínyenc volt és számos ételrecept ötletadó gazdája. Megjegyzem, a Deák-kuglóf ma is kedvelt sütemény a tejes kávé mellé. Szállodánk komplett médiatechnikával és cateringgel támogatott 120 fős konferenciatermében lehetőség van szemináriumok, rendezvények, kiállítások lebonyolítására

Sz.IKérem szóljon a fejlesztés ütemérő!

H.V.Nem kívánom megkerülni a kérdést. A következő ütemben 100 darab 50-70 négyzetméteres alapterületű apartmanból álló biófalu   építését tervezzük a termálfürdő körüli kéthektáros területen. Az utolsó ütemben a termálfürdőhöz kapcsolódó 250 ágyas ötcsillagos gyógyszálló építése valósul meg másfél hektár területen. A gyógy szálloda közvetlen összeköttetésben

Sz.I.A konferenciák lebonyolításánál gondoltak arra, hogy a vonattal vagy busszal érkezőknek várakozni kell a csatlakozásnál?

Természetesen. Vagy egy  kis mikró busszal megyünk értük ahogy Önökért mentünk, vagy ha többen jönnek egy nagy busszal.

 

Forrás: Hetedhéthatár 2003 február 23

A bejegyzés trackback címe:

https://hungchester.blog.hu/api/trackback/id/tr318461483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása